De beleggingsposities van professor Stefan Duchateau waren recent zeer nadrukkelijk gericht op Amerikaanse en Duitse aandelen, Zuid-Europese obligaties en emerging bonds. Dit laatste overigens om dezelfde reden als hij gebruikte om bijvoorbeeld Spaanse of Italiaanse op te nemen.

De financiële situatie was weliswaar gestabiliseerd (wat toeliet om de "spreads" van deze landen te laten afnemen) maar de Europese economische groei bleef eerder anemisch (waardoor ook het algemene rentepeil verder zou afnemen). Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De beleggingsposities van professor Stefan Duchateau waren recent zeer nadrukkelijk gericht op Amerikaanse en Duitse aandelen, Zuid-Europese obligaties en emerging bonds. Dit laatste overigens om dezelfde reden als hij gebruikte om bijvoorbeeld Spaanse of Italiaanse op te nemen. De financiële situatie was weliswaar gestabiliseerd (wat toeliet om de "spreads" van deze landen te laten afnemen) maar de Europese economische groei bleef eerder anemisch (waardoor ook het algemene rentepeil verder zou afnemen). Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.