In Azië heeft de Chinese beurs vanmorgen een goede beurt gemaakt. Een indirecte maar historisch goed gedocumenteerde impact van wijzigingen in de Amerikaanse monetaire politiek is professor Stefan Duchateau traditioneel terug te vinden op de Aziatische markten.

De afhankelijkheid van deze regio van de export naar de VS is weliswaar afgenomen in vergelijking met het verleden maar weegt nog steeds in belangrijke mate door op de economische vooruitzichten.

Een hogere Amerikaanse rente is in het verleden steeds van aard geweest om de economische groei in Azië enigszins te temperen, hetgeen zich recent ook vertaalde in de relatief zwakke beursprestaties van de lokale markten.

In Azië heeft de Chinese beurs vanmorgen een goede beurt gemaakt. Een indirecte maar historisch goed gedocumenteerde impact van wijzigingen in de Amerikaanse monetaire politiek is professor Stefan Duchateau traditioneel terug te vinden op de Aziatische markten. De afhankelijkheid van deze regio van de export naar de VS is weliswaar afgenomen in vergelijking met het verleden maar weegt nog steeds in belangrijke mate door op de economische vooruitzichten. Een hogere Amerikaanse rente is in het verleden steeds van aard geweest om de economische groei in Azië enigszins te temperen, hetgeen zich recent ook vertaalde in de relatief zwakke beursprestaties van de lokale markten.