De NAV van het aandeel Fortis zou 2,85 tot 2,94 euro bedragen. Wanneer de SPV (de portefeuille probleemkredieten) op nu wordt gewaardeerd, daalde de NAV met 0,40 euro.

De Fortis Belgium Insurance transactie was volgens ING in de oorspronkelijke overeenkomst correct gewaardeerd. ING ziet daarom niet goed in hoe het management aandeelhouders gaat creëren.

Een belang in Fortis Bank zou volgens ING meer opwaarts potentieel bieden. ING twijfelt of de aandeelhouders voor de deal gaan stemmen. Daarom zal het aandeel met een discount blijven noteren. Het advies is houden, met een koersdoel van 1,40 euro.

De NAV van het aandeel Fortis zou 2,85 tot 2,94 euro bedragen. Wanneer de SPV (de portefeuille probleemkredieten) op nu wordt gewaardeerd, daalde de NAV met 0,40 euro. De Fortis Belgium Insurance transactie was volgens ING in de oorspronkelijke overeenkomst correct gewaardeerd. ING ziet daarom niet goed in hoe het management aandeelhouders gaat creëren. Een belang in Fortis Bank zou volgens ING meer opwaarts potentieel bieden. ING twijfelt of de aandeelhouders voor de deal gaan stemmen. Daarom zal het aandeel met een discount blijven noteren. Het advies is houden, met een koersdoel van 1,40 euro.