Delhaize maakte beter dan verwachte vergelijkbare omzetcijfers bekend over het vierde kwartaal, zowel in de Verenigde Staten als in België. In de VS steeg die vergelijkbare omzet met 2,80%, in België was er sprake van een toename met 2,40%. Zuid-Oost-Europa gaf anderzijds een verzwakking met 0,60% te zien.

Marco Gulpers van ING verwacht dat zowel in de VS als in België van enige margedruk sprake zal zijn, dit vanwege de moeilijke marktomgeving. Gulpers handhaaft een neutraal advies voor het aandeel, maar verlaagt het koersdoel op basis van de som-van-de-delen tot 52,50 euro.

Delhaize maakte beter dan verwachte vergelijkbare omzetcijfers bekend over het vierde kwartaal, zowel in de Verenigde Staten als in België. In de VS steeg die vergelijkbare omzet met 2,80%, in België was er sprake van een toename met 2,40%. Zuid-Oost-Europa gaf anderzijds een verzwakking met 0,60% te zien. Marco Gulpers van ING verwacht dat zowel in de VS als in België van enige margedruk sprake zal zijn, dit vanwege de moeilijke marktomgeving. Gulpers handhaaft een neutraal advies voor het aandeel, maar verlaagt het koersdoel op basis van de som-van-de-delen tot 52,50 euro.