De verzekeringsactiviteiten worden zodoende gescheiden van de bankactiviteiten, waarbij de activiteiten op het vlak van All Insurance en Investment Management in de toekomst afgestoten gaan worden.

De desinvesteringen gaan gebeuren in de vorm van IPO's, verkoop of een combinatie van beiden. Op een buitengewone aandeelhoudersvergadering, gepland voor 25 november, zal aan de beleggers toestemming worden gevraagd om toestemming voor de operatie.

ING zal afstappen van de dubbele leverage en de balans aanzienlijk doen krimpen. Om toestemming van de Europese Commissie te krijgen, zal ING voor 2013 ING Direct USA afstoten.

Ook Interadvies en de bestaande portefeuille

consumentenkredieten in Nederland zal afgestoten worden. Het is de bedoeling dat de reorganisatie tegen 2013 volledig is afgerond.

Met de Nederlandse staat werd een akkoord bereikt dat moet toelaten om de ontvangen staatssteun terug te betalen. ING zal 5 miljard euro aan Core Tier 1 securities in december tegen een premie terugkopen.

Om die operatie te financieren wil ING via een kapitaalverhoging 7,50 miljard euro gaan ophalen. Als gevolg van de terugbetaling zal over het vierde kwartaal een afschrijving voor belastingen van 1,30 miljard euro worden gedaan.

Vanmorgen werden ook de voorlopige resultaten over het derde kwartaal bekendgemaakt. Het onderliggend netto resultaat kwam uit op 750 miljoen euro, waarvan 250 miljoen euro uit de bankactiviteiten en 500 miljoen euro uit de verzekeringsactiviteiten.

Het groepsresultaat kwam na desinvesteringen uit op 500 miljoen euro, hetgeen overeenstemt met 0,24 euro per aandeel. De Core Tier 1 ratio steeg tot 7,60% op 30 september, tegenover 7,30% op 30 juni. De Tier 1 ratio werd opgetrokken van 9,40% naar 9,70%.

De verzekeringsactiviteiten worden zodoende gescheiden van de bankactiviteiten, waarbij de activiteiten op het vlak van All Insurance en Investment Management in de toekomst afgestoten gaan worden. De desinvesteringen gaan gebeuren in de vorm van IPO's, verkoop of een combinatie van beiden. Op een buitengewone aandeelhoudersvergadering, gepland voor 25 november, zal aan de beleggers toestemming worden gevraagd om toestemming voor de operatie. ING zal afstappen van de dubbele leverage en de balans aanzienlijk doen krimpen. Om toestemming van de Europese Commissie te krijgen, zal ING voor 2013 ING Direct USA afstoten. Ook Interadvies en de bestaande portefeuille consumentenkredieten in Nederland zal afgestoten worden. Het is de bedoeling dat de reorganisatie tegen 2013 volledig is afgerond. Met de Nederlandse staat werd een akkoord bereikt dat moet toelaten om de ontvangen staatssteun terug te betalen. ING zal 5 miljard euro aan Core Tier 1 securities in december tegen een premie terugkopen. Om die operatie te financieren wil ING via een kapitaalverhoging 7,50 miljard euro gaan ophalen. Als gevolg van de terugbetaling zal over het vierde kwartaal een afschrijving voor belastingen van 1,30 miljard euro worden gedaan. Vanmorgen werden ook de voorlopige resultaten over het derde kwartaal bekendgemaakt. Het onderliggend netto resultaat kwam uit op 750 miljoen euro, waarvan 250 miljoen euro uit de bankactiviteiten en 500 miljoen euro uit de verzekeringsactiviteiten. Het groepsresultaat kwam na desinvesteringen uit op 500 miljoen euro, hetgeen overeenstemt met 0,24 euro per aandeel. De Core Tier 1 ratio steeg tot 7,60% op 30 september, tegenover 7,30% op 30 juni. De Tier 1 ratio werd opgetrokken van 9,40% naar 9,70%.