Daarnaast zal ING zijn bedrijfsportfolio onder de loep nemen en zich daarbij richten op minder producten en markten.

Dit kan mogelijk tot gevolg hebben dat de bank zich meer gaat focussen op de Benelux-markten en zal snijden in zijn overzeese activiteiten, in bijvoorbeeld de Verenigde Staten.

Concluderend bevatten de cijfers dus weinig nieuws. Vanuit strategisch perspectief is het duidelijk dat het bedrijf zijn blik heeft verschoven van groei naar het beperken van risico's.

Aangezien dit een tijdrovend proces zal worden door de aanhoudende problemen op de financiële markten, handhaaft ABN Amro het houdenadvies.

Daarnaast zal ING zijn bedrijfsportfolio onder de loep nemen en zich daarbij richten op minder producten en markten. Dit kan mogelijk tot gevolg hebben dat de bank zich meer gaat focussen op de Benelux-markten en zal snijden in zijn overzeese activiteiten, in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Concluderend bevatten de cijfers dus weinig nieuws. Vanuit strategisch perspectief is het duidelijk dat het bedrijf zijn blik heeft verschoven van groei naar het beperken van risico's. Aangezien dit een tijdrovend proces zal worden door de aanhoudende problemen op de financiële markten, handhaaft ABN Amro het houdenadvies.