Daarnaast zien we een dalende weerstandslijn sinds begin 2011. Deze weerstandslijn hield reeds een aantal keer een opwaartse uitbraak tegen.

Het lijkt er sterk op dat de koers van ING zich nu opmaakt voor een opwaartse uitbraak. In principe ligt bij een uitbraak de weg open voor een hertest van de top van 2011 (9,81 euro).

Het spreekt evenwel voor zich dat een koersversnelling van die grootorde (meer dan 30%) zich enkel zal kunnen voortdoen in een gunstig beursklimaat.

Op de daggrafiek zien we volgens Geert Van Herck van Leleux hoe de koers van januari tot april 2013 een uitschuiver kende. Er werd steun gevonden op 5,50 euro (oude weerstand die nu als steun dienst deed).

De afgelopen weken was er een korte zijwaartse correctie en nu lijkt de koers het gunstige beursklimaat aan te grijpen om naar de 8 euro te stijgen.

Naast het gunstige beursklimaat kan ook de uitbraak boven de dalende weerstandslijn van januari 2013 voor een versnelling van de koersstijging zorgen. Van Herck heeft een koopadvies voor ING.

Daarnaast zien we een dalende weerstandslijn sinds begin 2011. Deze weerstandslijn hield reeds een aantal keer een opwaartse uitbraak tegen. Het lijkt er sterk op dat de koers van ING zich nu opmaakt voor een opwaartse uitbraak. In principe ligt bij een uitbraak de weg open voor een hertest van de top van 2011 (9,81 euro). Het spreekt evenwel voor zich dat een koersversnelling van die grootorde (meer dan 30%) zich enkel zal kunnen voortdoen in een gunstig beursklimaat. Op de daggrafiek zien we volgens Geert Van Herck van Leleux hoe de koers van januari tot april 2013 een uitschuiver kende. Er werd steun gevonden op 5,50 euro (oude weerstand die nu als steun dienst deed). De afgelopen weken was er een korte zijwaartse correctie en nu lijkt de koers het gunstige beursklimaat aan te grijpen om naar de 8 euro te stijgen. Naast het gunstige beursklimaat kan ook de uitbraak boven de dalende weerstandslijn van januari 2013 voor een versnelling van de koersstijging zorgen. Van Herck heeft een koopadvies voor ING.