Voor SNS Reaal, ING en NIBC zijn de vooruitzichten negatief. De slechte economische vooruitzichten voor Nederland en de eurozone als gevolg van de correctie op de vastgoedmarkt en de bezuinigingsmaatregelen zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers de aanleiding, hoewel het effect op de bankensector bescheiden blijft.

ING mag geen overnames doen

ING is met de EC en de Nederlandse overheid een nieuw plan overeengekomen ter vervanging van de oude overeenkomst. ING krijgt tot 2015 de tijd voor de verkoop van 50% van de verzekeringstak en Investment Management en tot 2018 voor de rest.

De verkoop van 50% van de Aziatische en 25% van de Amerikaanse verzekeringsactiviteiten dient uiterlijk 2013 te geschieden met de rest voor eind 2016.

De Westland Utrecht activiteiten mogen gefuseerd worden met de bancaire activiteiten van Nationale Nederlanden. De terugkoop van Tier 2 uitstaande obligaties en Tier 1 kan voortgezet worden op akkoord verklaring van de EC tot uiterlijk 18 november 2014.

De Eur 1,25 mrd ING Verzekeringen 2021 lening zal per 21 december aanstaande vervroegd afgelost worden. De staatshulp dient in vier tranches van Eur 1,125 mrd (incl. boete) uiterlijk mei 2015 terugbetaald te worden.

Het bedrijf mag in die periode geen overnames plegen en als prijsleider voor ING Direct gaan optreden.

De uitstaande juridische geschillen tussen partijen zullen volgens Theodoor Gilissen Bankiers geen gevolgen voor de deal hebben.

Het uitstel voor (gedwongen) verkoop van de verzekeringsactiviteiten is positief gezien de huidige zwakke marktomstandigheden daarvoor.

Uitstel van betaling aan de overheid is gematigd positief hoewel daarmee dividendbetaling aan beleggers uitblijft. De rating voor ING blijft volgens Theodoor Gilissen Bankiers houden.

Voor SNS Reaal, ING en NIBC zijn de vooruitzichten negatief. De slechte economische vooruitzichten voor Nederland en de eurozone als gevolg van de correctie op de vastgoedmarkt en de bezuinigingsmaatregelen zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers de aanleiding, hoewel het effect op de bankensector bescheiden blijft.ING mag geen overnames doen ING is met de EC en de Nederlandse overheid een nieuw plan overeengekomen ter vervanging van de oude overeenkomst. ING krijgt tot 2015 de tijd voor de verkoop van 50% van de verzekeringstak en Investment Management en tot 2018 voor de rest. De verkoop van 50% van de Aziatische en 25% van de Amerikaanse verzekeringsactiviteiten dient uiterlijk 2013 te geschieden met de rest voor eind 2016. De Westland Utrecht activiteiten mogen gefuseerd worden met de bancaire activiteiten van Nationale Nederlanden. De terugkoop van Tier 2 uitstaande obligaties en Tier 1 kan voortgezet worden op akkoord verklaring van de EC tot uiterlijk 18 november 2014. De Eur 1,25 mrd ING Verzekeringen 2021 lening zal per 21 december aanstaande vervroegd afgelost worden. De staatshulp dient in vier tranches van Eur 1,125 mrd (incl. boete) uiterlijk mei 2015 terugbetaald te worden. Het bedrijf mag in die periode geen overnames plegen en als prijsleider voor ING Direct gaan optreden. De uitstaande juridische geschillen tussen partijen zullen volgens Theodoor Gilissen Bankiers geen gevolgen voor de deal hebben. Het uitstel voor (gedwongen) verkoop van de verzekeringsactiviteiten is positief gezien de huidige zwakke marktomstandigheden daarvoor. Uitstel van betaling aan de overheid is gematigd positief hoewel daarmee dividendbetaling aan beleggers uitblijft. De rating voor ING blijft volgens Theodoor Gilissen Bankiers houden.