De bank-verzekeraar heeft tot eind 2016 de tijd gekregen om de Aziatische verzekerings- en vermogensbeheertak te verkopen. Eerder moest die transactie eind 2013 zijn afgerond.

Ook voor de verkoop van de Amerikaanse en Europese verzekerings- en vermogensbeheertak krijgt ING meer tijd.

De bank wil nog altijd de Amerikaanse en Europese verzekeringsdochters afsplitsen en naar de beurs brengen. WestlandUtrecht Bank wordt daarentegen niet afgestoten maar fuseert met Nationale Nederlanden.

De resterende EUR 3 miljard staatssteun en EUR 1,5 miljard boete hoeven niet langer al in 2013 terugbetaald te zijn, maar pas in 2015.

Op 26 november maakte het bedrijf de eerste van vier jaarlijkse tranches van EUR 1,125 miljard over aan de Nederlandse staat. ING wil vervroegd gaan aflossen.

Het is volgens analisten van ABN Amro positief dat ING meer tijd en flexibiliteit krijgt voor het afstoten voor desinvesteringen. De analisten van de bank handhaven hun opinie kopen omdat het onderliggende plaatje voor de bank-verzekeraar vanwege de versterkte buffers verbeterd is.

ING heeft echter een meer risicovol profiel dan andere Europese banken omdat het bovenmatig is blootgesteld aan de eurocrisis en flink wat Spaans vastgoed op de balans heeft staan.

Omdat het aandeel een mooie spurt heeft laten zien sinds de zomer en de zorgen over Europa toenemen adviseren de analisten van ABN Amro de beleggers om binnen de Europese banken te kiezen voor HSBC en Standard Chartered.

De bank-verzekeraar heeft tot eind 2016 de tijd gekregen om de Aziatische verzekerings- en vermogensbeheertak te verkopen. Eerder moest die transactie eind 2013 zijn afgerond. Ook voor de verkoop van de Amerikaanse en Europese verzekerings- en vermogensbeheertak krijgt ING meer tijd. De bank wil nog altijd de Amerikaanse en Europese verzekeringsdochters afsplitsen en naar de beurs brengen. WestlandUtrecht Bank wordt daarentegen niet afgestoten maar fuseert met Nationale Nederlanden. De resterende EUR 3 miljard staatssteun en EUR 1,5 miljard boete hoeven niet langer al in 2013 terugbetaald te zijn, maar pas in 2015. Op 26 november maakte het bedrijf de eerste van vier jaarlijkse tranches van EUR 1,125 miljard over aan de Nederlandse staat. ING wil vervroegd gaan aflossen. Het is volgens analisten van ABN Amro positief dat ING meer tijd en flexibiliteit krijgt voor het afstoten voor desinvesteringen. De analisten van de bank handhaven hun opinie kopen omdat het onderliggende plaatje voor de bank-verzekeraar vanwege de versterkte buffers verbeterd is. ING heeft echter een meer risicovol profiel dan andere Europese banken omdat het bovenmatig is blootgesteld aan de eurocrisis en flink wat Spaans vastgoed op de balans heeft staan. Omdat het aandeel een mooie spurt heeft laten zien sinds de zomer en de zorgen over Europa toenemen adviseren de analisten van ABN Amro de beleggers om binnen de Europese banken te kiezen voor HSBC en Standard Chartered.