Tijdens de jaarlijkse Outlook conferentie die op 18 november 2013 in Amsterdam heeft plaatsgevonden, voorspelde de vermogensbeheerder dat Amerika boven gemiddeld zal groeien dankzij minder intensieve budgettaire verkrapping, een zich herstellende private sector en monetaire steunmaatregelen.

Ook voorziet zij dat Abenomics erin zal slagen de Japanse economie te stimuleren. Echter moet er volgens ING IM meer gebeuren om bedrijfsspaargelden te deblokkeren en blijft een verhoging van de verbruiksbelasting een neerwaarts risico.

Voor Europa verwacht ING IM een normale potentiële groei met veel minder budgettaire en kredietbelemmeringen dan tijdens de recessie van 2011 tot 2012.

Niettemin zullen onevenwichtigheden een bovenpotentiële groei van de binnenlandse vraag voorkomen en zal de ECB waarschijnlijk een te strak beleid blijven voeren.

Ook zijn er in opkomende markten neerwaartse risico's aanwezig als gevolg van de stormachtige kredietstijgingen in het verleden en de dringend noodzakelijke structurele hervormingen.

Tijdens de jaarlijkse Outlook conferentie die op 18 november 2013 in Amsterdam heeft plaatsgevonden, voorspelde de vermogensbeheerder dat Amerika boven gemiddeld zal groeien dankzij minder intensieve budgettaire verkrapping, een zich herstellende private sector en monetaire steunmaatregelen. Ook voorziet zij dat Abenomics erin zal slagen de Japanse economie te stimuleren. Echter moet er volgens ING IM meer gebeuren om bedrijfsspaargelden te deblokkeren en blijft een verhoging van de verbruiksbelasting een neerwaarts risico. Voor Europa verwacht ING IM een normale potentiële groei met veel minder budgettaire en kredietbelemmeringen dan tijdens de recessie van 2011 tot 2012. Niettemin zullen onevenwichtigheden een bovenpotentiële groei van de binnenlandse vraag voorkomen en zal de ECB waarschijnlijk een te strak beleid blijven voeren. Ook zijn er in opkomende markten neerwaartse risico's aanwezig als gevolg van de stormachtige kredietstijgingen in het verleden en de dringend noodzakelijke structurele hervormingen.