De EU royalties kwamen onderzijds met 0,20 miljoen euro eveneens fors onder de verwachte 0,80 miljoen euro uit. Smeets had uitgekeken naar een nieuwe aankondiging in verband met klinische testen over het medicijn Jetrea, maar een dergelijke aankondiging bleef helaas uit.

De guidance voor de verkopen van Jetrea in de VS stelde teleur teleur. Over de tweede helft van dit jaar zouden die verkopen op het niveau van die over de eerste helft uitkomen. Daardoor zouden de Jetrea dit jaar uitkomen om 25 miljoen euro, wat 36% minder is dan de consensus van 39,40 miljoen euro.

Volgens het management blijkt het moeilijk om de 'wait and see' strategie van de dokters te overwinnen, er zal meer tijd en moeite nodig zijn om daarin te slagen. Smeets zal zijn prognoses naar beneden herzien, maar het is nog te vroeg om al conclusies te trekken in verband met het toekomstig succes van Jetrea. Het koopadvies blijft voorlopig gehandhaafd.

De EU royalties kwamen onderzijds met 0,20 miljoen euro eveneens fors onder de verwachte 0,80 miljoen euro uit. Smeets had uitgekeken naar een nieuwe aankondiging in verband met klinische testen over het medicijn Jetrea, maar een dergelijke aankondiging bleef helaas uit. De guidance voor de verkopen van Jetrea in de VS stelde teleur teleur. Over de tweede helft van dit jaar zouden die verkopen op het niveau van die over de eerste helft uitkomen. Daardoor zouden de Jetrea dit jaar uitkomen om 25 miljoen euro, wat 36% minder is dan de consensus van 39,40 miljoen euro. Volgens het management blijkt het moeilijk om de 'wait and see' strategie van de dokters te overwinnen, er zal meer tijd en moeite nodig zijn om daarin te slagen. Smeets zal zijn prognoses naar beneden herzien, maar het is nog te vroeg om al conclusies te trekken in verband met het toekomstig succes van Jetrea. Het koopadvies blijft voorlopig gehandhaafd.