Frank Vranken, Chief Strategist bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, vestigt de aandacht op het feit dat de rentecurve in Duitsland verder afvlakt. De 3Mo-10y spread, de spread tussen de korlopende en de langlopende obligaties, is teruggevalen tot 125 basispunten.

Dat is maar 5 basispunten minder dan het dieptepunt voor de afgelopen vijf jaar dat in 2012 en 2013 werd opgetekend. Een afvlakkende rentecurve betekent dat de hoop een economische groeiversnelling kleiner wordt. De recent gepubliceerde macro-economische indicatoren vielen inderdaad tegen.

Frank Vranken, Chief Strategist bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, vestigt de aandacht op het feit dat de rentecurve in Duitsland verder afvlakt. De 3Mo-10y spread, de spread tussen de korlopende en de langlopende obligaties, is teruggevalen tot 125 basispunten. Dat is maar 5 basispunten minder dan het dieptepunt voor de afgelopen vijf jaar dat in 2012 en 2013 werd opgetekend. Een afvlakkende rentecurve betekent dat de hoop een economische groeiversnelling kleiner wordt. De recent gepubliceerde macro-economische indicatoren vielen inderdaad tegen.