De Duitse kanselier Angela Merkel waarschuwt voor voorbarig optimisme wat betreft de uitslag van de verkiezingen voor de Bundestag op 22 september. Merkel en haar CDU beschikken in de polls over een comfortabele voorsprong, maar het lijkt te vroeg om al victorie te kraaien.

In het rechtstreeks debat met haar opponent Peer Steinbrück leed Merkel zeker geen grote nederlaag, maar toch blijft voorzichtigheid geboden. Het is bovendien onduidelijk wat de nieuwe partij Alternative für Deutschland bij de verkiezingen zal doen.

De Duitse kanselier Angela Merkel waarschuwt voor voorbarig optimisme wat betreft de uitslag van de verkiezingen voor de Bundestag op 22 september. Merkel en haar CDU beschikken in de polls over een comfortabele voorsprong, maar het lijkt te vroeg om al victorie te kraaien. In het rechtstreeks debat met haar opponent Peer Steinbrück leed Merkel zeker geen grote nederlaag, maar toch blijft voorzichtigheid geboden. Het is bovendien onduidelijk wat de nieuwe partij Alternative für Deutschland bij de verkiezingen zal doen.