De volledige resultaten van het eerste kwartaal zullen bekend gemaakt worden op 8 mei 2013, zoals eerder gepland, inclusief de gebruikelijke conference call met het management.

Marco Gulpers van ING stond even stil bij enkele hoogtepunten van de rapportering. De organische omzetgroei bedroeg 3,90%, waarbij de vergelijkbare verkopen in de VS met 1,90% stegen dankzij onder andere meevallende weersomstandigheden. Die werden echter deels gecompenseerd door deflatiedruk, die echter kleiner was dan in het vierde kwartaal.

In België bedroeg de onderliggende operationele marge 5,41%, tegenover 4,60% tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar. In Zuid-Oost Europa daalde de operationele marge met 1,40%, hoofdzakelijk als gevolg van prijsinvesteringen.

Delhaize voorspelt voor dit jaar een operationele winst van 775 miljoen euro. Gulpers handhaaft het neutraal advies voor het aandeel.

De volledige resultaten van het eerste kwartaal zullen bekend gemaakt worden op 8 mei 2013, zoals eerder gepland, inclusief de gebruikelijke conference call met het management. Marco Gulpers van ING stond even stil bij enkele hoogtepunten van de rapportering. De organische omzetgroei bedroeg 3,90%, waarbij de vergelijkbare verkopen in de VS met 1,90% stegen dankzij onder andere meevallende weersomstandigheden. Die werden echter deels gecompenseerd door deflatiedruk, die echter kleiner was dan in het vierde kwartaal. In België bedroeg de onderliggende operationele marge 5,41%, tegenover 4,60% tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar. In Zuid-Oost Europa daalde de operationele marge met 1,40%, hoofdzakelijk als gevolg van prijsinvesteringen. Delhaize voorspelt voor dit jaar een operationele winst van 775 miljoen euro. Gulpers handhaaft het neutraal advies voor het aandeel.