In de sector van de halfgeleiders maakte ASML vanmorgen een omzet van ongeveer 1,40 miljard euro over het eerste kwartaal bekend, waarbij de bruto marges hoger dan verwacht uitwamen. Voor de eerste helft van het boekjaar wordt een omzet van ongeveer 3 miljard euro.

ASML President en Chief Executive Officer Peter Wennink maakte in de toelichting op de cijfers echter gewag van onzekerheid op de markt, zodat de guidance eerder voorzichtig klonk. ING handhaaft het koopadvies voor het aandeel ASML, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 95 euro. De koers van ASML noteert ruim 3% lager.

In de sector van de halfgeleiders maakte ASML vanmorgen een omzet van ongeveer 1,40 miljard euro over het eerste kwartaal bekend, waarbij de bruto marges hoger dan verwacht uitwamen. Voor de eerste helft van het boekjaar wordt een omzet van ongeveer 3 miljard euro. ASML President en Chief Executive Officer Peter Wennink maakte in de toelichting op de cijfers echter gewag van onzekerheid op de markt, zodat de guidance eerder voorzichtig klonk. ING handhaaft het koopadvies voor het aandeel ASML, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 95 euro. De koers van ASML noteert ruim 3% lager.