Freedom Pharmaceuticals is een toonaangevende leverancier van farmaceutische grondstoffen, hulpstoffen, bases en capsules aan onafhankelijke bereidingsapotheken in de Verenigde Staten.

Freedom Pharmaceuticals verwacht voor 2013 een omzet van circa USD 25 miljoen en een EBITDA-marge die boven het gemiddelde van de Fagron Groep ligt.

Fagron heeft een multiple van 5,5 keer EBITDA betaald voor deze acquisitie. Freedom Pharmaceuticals wordt vanaf 1 april 2013 geconsolideerd.

De overname van Freedom Pharmaceuticals, een private onderneming die gevestigd is in Tulsa, Oklahoma, versterkt Fagrons positie als wereldwijd markleider en zorgt voor landelijke dekking in de Verenigde Staten, waardoor Fagron direct meerwaarde kan leveren aan zijn klanten.

Freedom Pharmaceuticals is een toonaangevende leverancier van farmaceutische grondstoffen, hulpstoffen, bases en capsules aan onafhankelijke bereidingsapotheken in de Verenigde Staten. Freedom Pharmaceuticals verwacht voor 2013 een omzet van circa USD 25 miljoen en een EBITDA-marge die boven het gemiddelde van de Fagron Groep ligt. Fagron heeft een multiple van 5,5 keer EBITDA betaald voor deze acquisitie. Freedom Pharmaceuticals wordt vanaf 1 april 2013 geconsolideerd. De overname van Freedom Pharmaceuticals, een private onderneming die gevestigd is in Tulsa, Oklahoma, versterkt Fagrons positie als wereldwijd markleider en zorgt voor landelijke dekking in de Verenigde Staten, waardoor Fagron direct meerwaarde kan leveren aan zijn klanten.