ING meldde in augustus al miljarden euro's naar aandeelhouders terug te willen laten vloeien. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het aandeleninkoopprogramma van ING goedgekeurd. ING wil de eigen aandelen inkopen en vervolgens het aandelenkapitaal verkleinen, dus het aantal aandelen verminderen. Het is een manier om de aandeelhouders te belonen: de waarde van het bedrijf wordt immers 'uitgedrukt' in een kleiner aantal aandelen en winsten worden per dividend onder minder aandelen verdeeld.

'ING wil een aantrekkelijke 'return' aanbieden aan de aandeelhouders en deze aandeleninkoop zal ons helpen de kapitaalstructuur de optimaliseren', zegt ING-topman Steven van Rijswijk in het persbericht.

De bank - waarvan de Belgische tak een van de grootbanken van het land is - begint komende dinsdag met het aandeleninkoopprogramma komende dinsdag. Waarschijnlijk zal het programma tot mei 2022 duren.

ING meldde in augustus al miljarden euro's naar aandeelhouders terug te willen laten vloeien. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het aandeleninkoopprogramma van ING goedgekeurd. ING wil de eigen aandelen inkopen en vervolgens het aandelenkapitaal verkleinen, dus het aantal aandelen verminderen. Het is een manier om de aandeelhouders te belonen: de waarde van het bedrijf wordt immers 'uitgedrukt' in een kleiner aantal aandelen en winsten worden per dividend onder minder aandelen verdeeld.'ING wil een aantrekkelijke 'return' aanbieden aan de aandeelhouders en deze aandeleninkoop zal ons helpen de kapitaalstructuur de optimaliseren', zegt ING-topman Steven van Rijswijk in het persbericht.De bank - waarvan de Belgische tak een van de grootbanken van het land is - begint komende dinsdag met het aandeleninkoopprogramma komende dinsdag. Waarschijnlijk zal het programma tot mei 2022 duren.