De consensusverwachting, volgens Bloomberg, staat nog steeds op 6% winstgroei in 2012, wat gezien de huidige macro-economische prognoses optimistisch lijkt.

Lage rentevoeten, een lichte positieve impact als gevolg van de structurele hervormingen en een meer geloofwaardig engagement genomen door de Europese leiders ten aanzien van de Europese monetaire unie kunnen resulteren in economische groei in de tweede jaarhelft van 2012.

ING Equity Markets: "Rekening houdend met deze onzekerheid wordt de voorkeur gegeven aan bedrijven met de volgende eigenschappen: (1) marktleiders in markten met hoge instapbarrières, (2) geografische blootstelling aan regio's gekenmerkt door economische groei (inclusief de VS en Duitsland) en lage blootstelling aan het Zuiden van Europa, (3) positieve blootstelling aan de Amerikaanse dollar ten aanzien van de euro, (4) een sterke balans, waardoor aandeelhoudersvriendelijke maatregelen kunnen worden genomen. De tien favoriete aandelen van ING 'Benelux Top Picks' zijn Akzo Nobel, ASM International, Barco, Binckbank, Brunel International, Fugro, Heineken, Imtech, Randstad en Tessenderlo."

De consensusverwachting, volgens Bloomberg, staat nog steeds op 6% winstgroei in 2012, wat gezien de huidige macro-economische prognoses optimistisch lijkt. Lage rentevoeten, een lichte positieve impact als gevolg van de structurele hervormingen en een meer geloofwaardig engagement genomen door de Europese leiders ten aanzien van de Europese monetaire unie kunnen resulteren in economische groei in de tweede jaarhelft van 2012. ING Equity Markets: "Rekening houdend met deze onzekerheid wordt de voorkeur gegeven aan bedrijven met de volgende eigenschappen: (1) marktleiders in markten met hoge instapbarrières, (2) geografische blootstelling aan regio's gekenmerkt door economische groei (inclusief de VS en Duitsland) en lage blootstelling aan het Zuiden van Europa, (3) positieve blootstelling aan de Amerikaanse dollar ten aanzien van de euro, (4) een sterke balans, waardoor aandeelhoudersvriendelijke maatregelen kunnen worden genomen. De tien favoriete aandelen van ING 'Benelux Top Picks' zijn Akzo Nobel, ASM International, Barco, Binckbank, Brunel International, Fugro, Heineken, Imtech, Randstad en Tessenderlo."