Wat de vastgoedmarkt betreft, verwacht de beleggende Belg gemiddeld gezien verdere prijsstijgingen, al schat men niet alle deelsegmenten even dynamisch in.

ING: "De ING-beleggersbarometer laat in januari een tweede opeenvolgende stijging optekenen. Met een peil van 85 punten noteert de barometer een stuk hoger dan in december (73 punten), maar toch nog altijd een eind onder het neutrale niveau van 100 punten. Het conjunctuurvertrouwen neemt opnieuw lichtjes toe. Zo zag in januari 18% van de ondervraagden een conjunctuurverbetering. In december bedroeg dit percentage amper 8%. Toch meldde liefst 57% van de ondervraagden een minder gunstig conjunctuurverloop. Ook wat de verwachtingen voor de komende drie maanden betreft, blijven de zwartkijkers in de meerderheid. Zo ziet 42% van de beleggers het economische klimaat verder afzwakken, terwijl 21% een verbetering anticipeert."

Wat de vastgoedmarkt betreft, verwacht de beleggende Belg gemiddeld gezien verdere prijsstijgingen, al schat men niet alle deelsegmenten even dynamisch in. ING: "De ING-beleggersbarometer laat in januari een tweede opeenvolgende stijging optekenen. Met een peil van 85 punten noteert de barometer een stuk hoger dan in december (73 punten), maar toch nog altijd een eind onder het neutrale niveau van 100 punten. Het conjunctuurvertrouwen neemt opnieuw lichtjes toe. Zo zag in januari 18% van de ondervraagden een conjunctuurverbetering. In december bedroeg dit percentage amper 8%. Toch meldde liefst 57% van de ondervraagden een minder gunstig conjunctuurverloop. Ook wat de verwachtingen voor de komende drie maanden betreft, blijven de zwartkijkers in de meerderheid. Zo ziet 42% van de beleggers het economische klimaat verder afzwakken, terwijl 21% een verbetering anticipeert."