De opbrengst wordt aangewend om de schulden van het verzekeringsbedrijf af te bouwen. ING Life Korea mag maximaal vijf jaar nog de merknaam ING gebruiken.

Door de verkoop leidt ING een verlies na belastingen van ongeveer EUR 950 miljoen, die in het derde kwartaal in de boeken zal worden opgenomen.

De Nederlandse bank-verzekeraar noemde de verkoop een 'belangrijke stap in het afstoten van Aziatische bezittingen die samen met een nieuwe aflossing van de Nederlandse overheidssteun in november 2013 het bedrijf in de eindfase van de herstructurering brengt.'

ABN Amro handhaaft de opinie kopen voor het aandeel ING. ING Life Korea wordt verkocht onder de boekwaarde en een dergelijke verkoop verloopt zelden soepel.

In december zag KB Financial nog af van een bod van USD 2,1 miljard op het onderdeel. Positief is dat de verkoop weer een nieuwe stap is in het desinvesteringsprogramma van ING.

De opbrengst wordt aangewend om de schulden van het verzekeringsbedrijf af te bouwen. ING Life Korea mag maximaal vijf jaar nog de merknaam ING gebruiken. Door de verkoop leidt ING een verlies na belastingen van ongeveer EUR 950 miljoen, die in het derde kwartaal in de boeken zal worden opgenomen. De Nederlandse bank-verzekeraar noemde de verkoop een 'belangrijke stap in het afstoten van Aziatische bezittingen die samen met een nieuwe aflossing van de Nederlandse overheidssteun in november 2013 het bedrijf in de eindfase van de herstructurering brengt.' ABN Amro handhaaft de opinie kopen voor het aandeel ING. ING Life Korea wordt verkocht onder de boekwaarde en een dergelijke verkoop verloopt zelden soepel. In december zag KB Financial nog af van een bod van USD 2,1 miljard op het onderdeel. Positief is dat de verkoop weer een nieuwe stap is in het desinvesteringsprogramma van ING.