Nadat de beurzen eerst hun tanden konden zetten in de mooie bedrijfsresultaten, lijkt het goede nieuws nu op. Hun nervositeit wordt nog versterkt door de tijdelijke conjuncturele inzinking en de kredietcrisis die in de eurozone nog altijd niet onder controle is.

Overigens is het zo dat de aandelen tegenover de obligaties naar een neutrale waardering teruggekeerd zijn, zowel in absolute als in relatieve cijfers.

In dit onzekere klimaat geeft ING België vanuit geografisch standpunt de voorkeur aan de groeimarkten boven de ontwikkelde markten en mikt ze meer op de defensieve sectoren (overweging van de gezondheidszorg) dan op de cyclische waarden (onderweging materialen en industrieën), met een voorkeur ook voor de informatietechnologie.

De groeimarkten hebben een cyclus van monetaire verstrakking ingezet en kenden een inzinking. Ze kunnen wel nog altijd rekenen op een groei-overschot van zowat 4% tegenover de ontwikkelde markten, wat waarschijnlijk verder kapitaalstromen zal blijven aantrekken.

Nadat de beurzen eerst hun tanden konden zetten in de mooie bedrijfsresultaten, lijkt het goede nieuws nu op. Hun nervositeit wordt nog versterkt door de tijdelijke conjuncturele inzinking en de kredietcrisis die in de eurozone nog altijd niet onder controle is. Overigens is het zo dat de aandelen tegenover de obligaties naar een neutrale waardering teruggekeerd zijn, zowel in absolute als in relatieve cijfers. In dit onzekere klimaat geeft ING België vanuit geografisch standpunt de voorkeur aan de groeimarkten boven de ontwikkelde markten en mikt ze meer op de defensieve sectoren (overweging van de gezondheidszorg) dan op de cyclische waarden (onderweging materialen en industrieën), met een voorkeur ook voor de informatietechnologie. De groeimarkten hebben een cyclus van monetaire verstrakking ingezet en kenden een inzinking. Ze kunnen wel nog altijd rekenen op een groei-overschot van zowat 4% tegenover de ontwikkelde markten, wat waarschijnlijk verder kapitaalstromen zal blijven aantrekken.