Gisteren op de verkorte Amerikaanse handelsdag, voor de verlofdag voor de nationale feestdag vandaag wist de Dow Jones voor het eerst de kaap van de 17,000 te ronden. Het kan volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas bijna niet meer symbolischer zijn geweest, ook op de beurs was er feest.

Maar ook de andere Amerikaanse indexen lieten zich niet onbetuigd. De "kleinere" aandelen van de Russell 2000 hebben hun inzinking bijna volledig verteerd en stomen op naar nieuwe recordkoersen. Hetzelfde geldt voor de Nasdaq biotech Index, die de afgelopen maanden toch wel een stevige tik moest incasseren.

Gisteren op de verkorte Amerikaanse handelsdag, voor de verlofdag voor de nationale feestdag vandaag wist de Dow Jones voor het eerst de kaap van de 17,000 te ronden. Het kan volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas bijna niet meer symbolischer zijn geweest, ook op de beurs was er feest. Maar ook de andere Amerikaanse indexen lieten zich niet onbetuigd. De "kleinere" aandelen van de Russell 2000 hebben hun inzinking bijna volledig verteerd en stomen op naar nieuwe recordkoersen. Hetzelfde geldt voor de Nasdaq biotech Index, die de afgelopen maanden toch wel een stevige tik moest incasseren.