Met dat geld wordt volgens ABN Amro de kapitaalpositie van ING versterkt. De tier 1-ratio van de bank zal met 47 basispunten verbeteren naar 11,6 procent.

De verkoop heeft volgens ING geen effect op de andere ING Direct-onderdelen in Australië, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.

Meest risicovolle belegging in bankaandelen

Goed nieuws voor ING, dat volgens ABN Amro op kopen heeft staan. Wel is dit koopadvies het meest risicovolle onder de bankaandelen die we volgen.

ING heeft deze deal snel kunnen sluiten, nadat het op 2 augustus bekend maakte de strategische opties voor ING Direct Canada te bekijken.

De verkoopprijs is goed en de opbrengsten maken het makkelijker om de staatssteun terug te betalen en de kapitaalratio's verder te versterken.

Ook zal het nu makkelijker zijn een core tier 1-ratio te behalen van 10% onder Basel III, dat nog in werking moet gaan.

Met dat geld wordt volgens ABN Amro de kapitaalpositie van ING versterkt. De tier 1-ratio van de bank zal met 47 basispunten verbeteren naar 11,6 procent. De verkoop heeft volgens ING geen effect op de andere ING Direct-onderdelen in Australië, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Meest risicovolle belegging in bankaandelen Goed nieuws voor ING, dat volgens ABN Amro op kopen heeft staan. Wel is dit koopadvies het meest risicovolle onder de bankaandelen die we volgen. ING heeft deze deal snel kunnen sluiten, nadat het op 2 augustus bekend maakte de strategische opties voor ING Direct Canada te bekijken. De verkoopprijs is goed en de opbrengsten maken het makkelijker om de staatssteun terug te betalen en de kapitaalratio's verder te versterken. Ook zal het nu makkelijker zijn een core tier 1-ratio te behalen van 10% onder Basel III, dat nog in werking moet gaan.