ING Direct UK wordt verkocht aan Barclays, zo meldde ING. De verkoop resulteert voor ING in een verlies van circa EUR 320 miljoen (na belastingen).

Dit verlies beschouwen de analisten van ABN Amro als enigszins teleurstellend: ING wist de onderdelen Direct USA en Direct Canada namelijk met winst te verkopen.

Wel past het afstoten van ING Direct UK in de herziene strategie die ING hanteert ten aanzien van de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk; het is dan ook geen verrassing dat de bank afscheid neemt van ING Direct UK.

Op de juiste weg

Al met al bevindt ING volgens ABN Amro zich op de juiste weg. Door verschillende activiteiten af te stoten wordt de kapitaalpositie van de bank aanzienlijk sterker.

ING moet nog altijd staatssteun terugbetalen en is voornemens dit zo spoedig mogelijk te doen. De analisten van ABN Amro blijven het aandeel ING volgen met een koopadvies.

ING Direct UK wordt verkocht aan Barclays, zo meldde ING. De verkoop resulteert voor ING in een verlies van circa EUR 320 miljoen (na belastingen). Dit verlies beschouwen de analisten van ABN Amro als enigszins teleurstellend: ING wist de onderdelen Direct USA en Direct Canada namelijk met winst te verkopen. Wel past het afstoten van ING Direct UK in de herziene strategie die ING hanteert ten aanzien van de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk; het is dan ook geen verrassing dat de bank afscheid neemt van ING Direct UK. Op de juiste wegAl met al bevindt ING volgens ABN Amro zich op de juiste weg. Door verschillende activiteiten af te stoten wordt de kapitaalpositie van de bank aanzienlijk sterker. ING moet nog altijd staatssteun terugbetalen en is voornemens dit zo spoedig mogelijk te doen. De analisten van ABN Amro blijven het aandeel ING volgen met een koopadvies.