De zeer negatieve reactie van de markten op de aankondigingen van de Amerikaanse centrale bank zit daar zeker ook voor iets tussen.

Het negatieve sentiment komt ook tot uiting in de geringe risico-appetijt van de beleggers.

De ING-BeleggersBarometer moest in juni 7 punten prijsgeven en zakte van 101 punten in mei naar 94 punten.

De barometer zit trouwens ver onder het gemiddelde over de eerste vijf maanden van het jaar (102 punten).

Het sentiment van de beleggers tegenover de Belgische economie stond al op een laag pitje, en is er nog op achteruitgegaan.

Zo vindt 44% van de respondenten dat de economische toestand in België de voorbije drie maanden is verslechterd (40% in mei) en ervaart nog amper 19% een verbetering (25% in mei).

Voor de komende drie maanden zien we een even grote achteruitgang: 21% van de respondenten hoopt nog op een herstel van de economie (-2 punten), terwijl 33% een verdere terugval verwacht (+4 punten).

De zeer negatieve reactie van de markten op de aankondigingen van de Amerikaanse centrale bank zit daar zeker ook voor iets tussen. Het negatieve sentiment komt ook tot uiting in de geringe risico-appetijt van de beleggers. De ING-BeleggersBarometer moest in juni 7 punten prijsgeven en zakte van 101 punten in mei naar 94 punten. De barometer zit trouwens ver onder het gemiddelde over de eerste vijf maanden van het jaar (102 punten). Het sentiment van de beleggers tegenover de Belgische economie stond al op een laag pitje, en is er nog op achteruitgegaan. Zo vindt 44% van de respondenten dat de economische toestand in België de voorbije drie maanden is verslechterd (40% in mei) en ervaart nog amper 19% een verbetering (25% in mei). Voor de komende drie maanden zien we een even grote achteruitgang: 21% van de respondenten hoopt nog op een herstel van de economie (-2 punten), terwijl 33% een verdere terugval verwacht (+4 punten).