Hoewel heel wat beleggende Belgen in het verleden hebben mogen ondervinden dat het soms kan mislopen, blijven de beursverwachtingen hooggespannen.

Volgens 40% van de beleggende Belgen mag men zich bij een financieel vermogen van 250.000 euro rijk noemen. Op dit vlak zijn er echter belangrijke verschillen tussen Nederlands- en Franstaligen.

De ING-BeleggersBarometer stabiliseert in november op het hoge niveau van 112 punten. Het is de vierde maand op rij dat de barometer boven het neutrale niveau van 100 punten uitkomt, wat erop wijst dat Belgische beleggers nog altijd een goed gevoel hebben bij de evolutie van de financiële markten.

Zo verwacht 39% van de beleggers dat de beurs in de komende maanden verder stijgt, terwijl 20% het omgekeerde denkt. Qua beleggingsvoorkeuren blijven sectoren met niet al te veel risico het goed doen.

Daar ziet 29% van de beleggers wel brood in. 21% wil daar echter niet van horen. Obligaties lijken echter helemaal uit de gratie. Amper 18% vindt het nu een goed moment om in obligaties te beleggen, terwijl liefst 33% van de Belgen dat ten stelligste afraadt.

Hoewel heel wat beleggende Belgen in het verleden hebben mogen ondervinden dat het soms kan mislopen, blijven de beursverwachtingen hooggespannen. Volgens 40% van de beleggende Belgen mag men zich bij een financieel vermogen van 250.000 euro rijk noemen. Op dit vlak zijn er echter belangrijke verschillen tussen Nederlands- en Franstaligen. De ING-BeleggersBarometer stabiliseert in november op het hoge niveau van 112 punten. Het is de vierde maand op rij dat de barometer boven het neutrale niveau van 100 punten uitkomt, wat erop wijst dat Belgische beleggers nog altijd een goed gevoel hebben bij de evolutie van de financiële markten. Zo verwacht 39% van de beleggers dat de beurs in de komende maanden verder stijgt, terwijl 20% het omgekeerde denkt. Qua beleggingsvoorkeuren blijven sectoren met niet al te veel risico het goed doen. Daar ziet 29% van de beleggers wel brood in. 21% wil daar echter niet van horen. Obligaties lijken echter helemaal uit de gratie. Amper 18% vindt het nu een goed moment om in obligaties te beleggen, terwijl liefst 33% van de Belgen dat ten stelligste afraadt.