Opmerkelijk is dat in Spanje en Italië, waar de schuldencrisis harder heeft toegeslagen, respectievelijk 22% en 20% van de burgers meer op de uitgaven wil gaan letten.

Dat ligt merkwaardig genoeg lager dan het Europese gemiddelde. Minder uitgeven is duidelijk niet de eerste zorg van Britten en Duitsers. Daar zegt slechts 12% van de respondenten in 2012 de uitgaven te willen beheersen.

ING: "Het afbouwen van schulden is voor 22% van de ondervraagde Europeanen een prioriteit in 2012. Slechts voor 14% van de Belgen is dat een aandachtspunt. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Belgen relatief weinig schulden hebben vergeleken met andere landen. Zo bedraagt de schuld van de Belgische gezinnen amper 60% van het BBP. In het Verenigd Koninkrijk heeft de schuld van gezinnen al de kaap van de 100% van het BBP genomen, maar daar blijken de Britten niet van wakker te liggen: amper 15% meent dat het beter zou zijn de schuld in 2012 wat af te bouwen."

Opmerkelijk is dat in Spanje en Italië, waar de schuldencrisis harder heeft toegeslagen, respectievelijk 22% en 20% van de burgers meer op de uitgaven wil gaan letten. Dat ligt merkwaardig genoeg lager dan het Europese gemiddelde. Minder uitgeven is duidelijk niet de eerste zorg van Britten en Duitsers. Daar zegt slechts 12% van de respondenten in 2012 de uitgaven te willen beheersen. ING: "Het afbouwen van schulden is voor 22% van de ondervraagde Europeanen een prioriteit in 2012. Slechts voor 14% van de Belgen is dat een aandachtspunt. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Belgen relatief weinig schulden hebben vergeleken met andere landen. Zo bedraagt de schuld van de Belgische gezinnen amper 60% van het BBP. In het Verenigd Koninkrijk heeft de schuld van gezinnen al de kaap van de 100% van het BBP genomen, maar daar blijken de Britten niet van wakker te liggen: amper 15% meent dat het beter zou zijn de schuld in 2012 wat af te bouwen."