Het bod houdt een discount van 16% in, zonder rekening te houden met synergie-effecten, op de 2013 EV/Operational FCF ten opzichte van de belangrijkste sectorgenoten. Het bod van Liberty is voorwaardelijk (95% van de aandelen moet aangemeld worden) en kan dus mislukken.

Koers kan terugvallen tot 32 euro

Carlier gelooft dat het bod alleen kans op slagen maakt wanneer Liberty het optrekt. Sommige aandeelhouders staan namelijk klaar om het bod te weigeren. Daarom geeft Carlier het advies om niet in te gaan op het bod en om de komende gebeurtenissen af te wachten.

Hij verhoogt tevens de verwachtingen qua EBITDA en dat zowel voor dit als voor volgend jaar. In het geval het bod mislukt, kan de koers van Telenet terugvallen richting 32 euro, maar vanwege de goede groeivooruitzichten is het aandeel Telenet 40 euro per aandeel waard.

Het aandeel blijft voor Carlier een top pick in de Benelux, met een koersdoel van 40 in plaats van 38 euro. De trading update die Telenet donderdag geeft, zal aandachtig beluisterd worden.

Het bod houdt een discount van 16% in, zonder rekening te houden met synergie-effecten, op de 2013 EV/Operational FCF ten opzichte van de belangrijkste sectorgenoten. Het bod van Liberty is voorwaardelijk (95% van de aandelen moet aangemeld worden) en kan dus mislukken. Koers kan terugvallen tot 32 euroCarlier gelooft dat het bod alleen kans op slagen maakt wanneer Liberty het optrekt. Sommige aandeelhouders staan namelijk klaar om het bod te weigeren. Daarom geeft Carlier het advies om niet in te gaan op het bod en om de komende gebeurtenissen af te wachten. Hij verhoogt tevens de verwachtingen qua EBITDA en dat zowel voor dit als voor volgend jaar. In het geval het bod mislukt, kan de koers van Telenet terugvallen richting 32 euro, maar vanwege de goede groeivooruitzichten is het aandeel Telenet 40 euro per aandeel waard. Het aandeel blijft voor Carlier een top pick in de Benelux, met een koersdoel van 40 in plaats van 38 euro. De trading update die Telenet donderdag geeft, zal aandachtig beluisterd worden.