Onder andere wegen, elektriciteitsnetwerken en watervoorzieningen zijn hard aan vernieuwing toe. Bovendien grijpen overheden naar maatregelen die de economie op gang kunnen krijgen.

Investeren in infrastructuur is namelijk een goed alternatief voor belastingverlagingen. De werkgelegenheid wordt hierdoor direct bevorderd en de verbetering van de infrastructuur komt de concurrentiepositie van het land ten goede.

Voor beursgenoteerde infrastructuur geldt dat de koers-winstverhoudingen van de ondernemingen, door de correctie in de aandelenmarkten, weer op het niveau zijn van de brede aandelenmarkt.

Met relatief stabiele kasstromen in de moeilijke marktomstandigheden schept volgens Theodoor Gilissen Bankiers dit mogelijkheden voor infrastructuurondernemingen.

Beleggen in infrastructuur is aantrekkelijk, maar selectiviteit is een vereiste. Theodoor Gilissen Bankiers adviseert om te beleggen in het Russell Global Listed Infrastructure Fund. Dit fonds selecteert toegewijde infrastructuurmanagers met een diepgaande kennis van de beursgenoteerde infrastructuursector.

Onder andere wegen, elektriciteitsnetwerken en watervoorzieningen zijn hard aan vernieuwing toe. Bovendien grijpen overheden naar maatregelen die de economie op gang kunnen krijgen.Investeren in infrastructuur is namelijk een goed alternatief voor belastingverlagingen. De werkgelegenheid wordt hierdoor direct bevorderd en de verbetering van de infrastructuur komt de concurrentiepositie van het land ten goede. Voor beursgenoteerde infrastructuur geldt dat de koers-winstverhoudingen van de ondernemingen, door de correctie in de aandelenmarkten, weer op het niveau zijn van de brede aandelenmarkt. Met relatief stabiele kasstromen in de moeilijke marktomstandigheden schept volgens Theodoor Gilissen Bankiers dit mogelijkheden voor infrastructuurondernemingen. Beleggen in infrastructuur is aantrekkelijk, maar selectiviteit is een vereiste. Theodoor Gilissen Bankiers adviseert om te beleggen in het Russell Global Listed Infrastructure Fund. Dit fonds selecteert toegewijde infrastructuurmanagers met een diepgaande kennis van de beursgenoteerde infrastructuursector.