Zowel de BEL 20 als de Euo Stoxx 50 blijven dicht in de buurt van het slotniveau van gisteren. Met een winst van iets meer dan 2% is KBC nog steeds de sterkste stijger in Brussel, Mobistar moet anderzijds iets meer dan 1% prijsgeven.

In Brussel was er vanmorgen goed nieuws voor Ablynx, wat zich vertaalt in een forse stijging van de koers van het biotechaandeel.

Op de valutamarkten noteert de euro bijna een half procent hoger in reactie op het bericht dat de ECB haar basisrente ongewijzigd houdt. In september stegen de prijzen in de eurozone met 2,70%, waarbij al 22 maanden op rij de inflatie boven de doelstelling van 2% blijft. De Europese Centrale Bank durft momenteel dus de rente niet te verlagen uit vrees voor inflatiegevaar.

WDP breidt portefeuille uit

Vastgoedbevak WDP heeft een koopovereenkomst getekend voor de aankoop van een logistiek pand te Veghel (Nederland) voor een bedrag van ongeveer 9 miljoen euro.

Deze site is aanpalend aan de bestaande site van WDP te Veghel en is eveneens verhuurd aan Kuehne + Nagel waardoor op deze locatie een strategische site ontstaat van circa 100.000m².

WDP beoogt de verwerving van dit nieuw pand, samen met de reeds overeengekomen verwerving van de twee resterende projecten binnen de Lake Side Portfolio1, te realiseren via een (indirecte) inbreng in natura in WDP door de verkoper, waardoor de betaling ten aanzien van de verkoper zal voldaan worden tegen uitgifte van nieuwe aandelen WDP.

Hierdoor zal het eigen vermogen van de vastgoedbevak versterkt worden met 30 miljoen euro.

Zowel de BEL 20 als de Euo Stoxx 50 blijven dicht in de buurt van het slotniveau van gisteren. Met een winst van iets meer dan 2% is KBC nog steeds de sterkste stijger in Brussel, Mobistar moet anderzijds iets meer dan 1% prijsgeven. In Brussel was er vanmorgen goed nieuws voor Ablynx, wat zich vertaalt in een forse stijging van de koers van het biotechaandeel. Op de valutamarkten noteert de euro bijna een half procent hoger in reactie op het bericht dat de ECB haar basisrente ongewijzigd houdt. In september stegen de prijzen in de eurozone met 2,70%, waarbij al 22 maanden op rij de inflatie boven de doelstelling van 2% blijft. De Europese Centrale Bank durft momenteel dus de rente niet te verlagen uit vrees voor inflatiegevaar. WDP breidt portefeuille uitVastgoedbevak WDP heeft een koopovereenkomst getekend voor de aankoop van een logistiek pand te Veghel (Nederland) voor een bedrag van ongeveer 9 miljoen euro. Deze site is aanpalend aan de bestaande site van WDP te Veghel en is eveneens verhuurd aan Kuehne + Nagel waardoor op deze locatie een strategische site ontstaat van circa 100.000m². WDP beoogt de verwerving van dit nieuw pand, samen met de reeds overeengekomen verwerving van de twee resterende projecten binnen de Lake Side Portfolio1, te realiseren via een (indirecte) inbreng in natura in WDP door de verkoper, waardoor de betaling ten aanzien van de verkoper zal voldaan worden tegen uitgifte van nieuwe aandelen WDP. Hierdoor zal het eigen vermogen van de vastgoedbevak versterkt worden met 30 miljoen euro.