Lacker heeft binnen het FOMC gestemd tegen de maatregelen om nog meer obligaties in te kopen, deze maatregelen gaan volgens hem een stap te ver. Bovendien is hij gekant tegen het opleggen van numerieke drempels wat betreft inflatie en werkloosheid.

Volgens Lacker zal het inkopen van nog meer obligaties het inflatiegevaar aanzwengelen, waardoor uiteindelijk de hele monetaire politiek van de Federal Reserve op glad ijs dreigt te belanden. Alleen de huizenmarkt kan profiteren van de nieuwe maatregelen, aldus Lacker.

Lacker heeft binnen het FOMC gestemd tegen de maatregelen om nog meer obligaties in te kopen, deze maatregelen gaan volgens hem een stap te ver. Bovendien is hij gekant tegen het opleggen van numerieke drempels wat betreft inflatie en werkloosheid. Volgens Lacker zal het inkopen van nog meer obligaties het inflatiegevaar aanzwengelen, waardoor uiteindelijk de hele monetaire politiek van de Federal Reserve op glad ijs dreigt te belanden. Alleen de huizenmarkt kan profiteren van de nieuwe maatregelen, aldus Lacker.