Die inflatievoorspellers en goudkevers krijgen nu een dikke nul op hun rapport, want van inflatie valt niet veel te merken. Laat staan van hyperinflatie. De afgelopen weken houden ze zich relatief gezien koest, hoewel er toch nog wat inflationisten zijn die krampachtig voor de eigen (goud)winkel pogen te pleiten.

Verschillende factoren zijn er de oorzaak van dat de verwachte inflatieboom zich niet heeft doorgezet: vertraagde vraag uit China, olieboom in de VS, trage groei in Europa, het einde van de boom in de grondstoffen, afbouw van de schulden door de huisgezinnen enzovoort. Het ziet er niet naar uit dat we op korte of middellange termijn bang moeten zijn voor inflatie.

Die inflatievoorspellers en goudkevers krijgen nu een dikke nul op hun rapport, want van inflatie valt niet veel te merken. Laat staan van hyperinflatie. De afgelopen weken houden ze zich relatief gezien koest, hoewel er toch nog wat inflationisten zijn die krampachtig voor de eigen (goud)winkel pogen te pleiten. Verschillende factoren zijn er de oorzaak van dat de verwachte inflatieboom zich niet heeft doorgezet: vertraagde vraag uit China, olieboom in de VS, trage groei in Europa, het einde van de boom in de grondstoffen, afbouw van de schulden door de huisgezinnen enzovoort. Het ziet er niet naar uit dat we op korte of middellange termijn bang moeten zijn voor inflatie.