Wel verwacht PIMCO dat de inflatierisico's in opkomende markten toenemen als gevolg van het zeer soepele monetaire beleid in de VS.

Vanwege de geringe overcapaciteit en de overvloedige liquiditeit in de wereld zullen de opkomende markten neigen naar een krapper monetair beleid om inflatiedruk tegen te gaan.

De uitdaging is uiteraard om dit te doen zonder de binnenlandse vraag of de concurrentiepositie te ondermijnen.

PIMCO verwacht dat China hier succesvol in zal zijn, en dat een zogeheten harde landing van de economie erg onwaarschijnlijk blijft, gezien de flexibiliteit van de overheidsfinanciën en de aanhoudende behoeften op het gebied van infrastructuur.

Wel verwacht PIMCO dat de inflatierisico's in opkomende markten toenemen als gevolg van het zeer soepele monetaire beleid in de VS. Vanwege de geringe overcapaciteit en de overvloedige liquiditeit in de wereld zullen de opkomende markten neigen naar een krapper monetair beleid om inflatiedruk tegen te gaan. De uitdaging is uiteraard om dit te doen zonder de binnenlandse vraag of de concurrentiepositie te ondermijnen. PIMCO verwacht dat China hier succesvol in zal zijn, en dat een zogeheten harde landing van de economie erg onwaarschijnlijk blijft, gezien de flexibiliteit van de overheidsfinanciën en de aanhoudende behoeften op het gebied van infrastructuur.