Nouriel Roubini, de professor aan de New York University die ook wel bekend staat onder de naam Dr. Doom, gelooft niet dat het ongebreideld printen van geld door de centrale banken op korte termijn tot inflatie zal leiden. Integendeel zelfs, inflatie zal nog wel een tijdje de minste van de problemen blijven.

Het inflatiegevaar zal nog minstens twee of drie jaar uitblijven en dat betekent ook dat er volgens Roubini weinig ruimte is voor optimisme voor de goudprijs. Hij sluit niet uit dat de goudprijs verder naar omlaag moet, waarbij een koersdoel van 1000 dollar als realistisch kan gelden.

Nouriel Roubini, de professor aan de New York University die ook wel bekend staat onder de naam Dr. Doom, gelooft niet dat het ongebreideld printen van geld door de centrale banken op korte termijn tot inflatie zal leiden. Integendeel zelfs, inflatie zal nog wel een tijdje de minste van de problemen blijven. Het inflatiegevaar zal nog minstens twee of drie jaar uitblijven en dat betekent ook dat er volgens Roubini weinig ruimte is voor optimisme voor de goudprijs. Hij sluit niet uit dat de goudprijs verder naar omlaag moet, waarbij een koersdoel van 1000 dollar als realistisch kan gelden.