Maar gevraagd naar de precieze gevolgen van inflatie bleek dat respondenten in de VK en Nederland deze te zwaar aanzetten, terwijl men in Oostenrijk de neiging heeft tot onderschatting. Fransen, Duitsers en Zwitsers bleken het meest realistische beeld van inflatie te hebben.

Ook al interpreteren sommigen de risico's van inflatie verkeerd, toch heeft de meerderheid van de vijftigplussers het idee goed geïnformeerd te zijn over financiële zaken en gebruikt een grote variëteit aan informatiebronnen.

Maar ook al is er een grote rijkdom aan informatie beschikbaar, het belangrijkste voor hen die sparen voor hun pensioen is de bruikbaarheid bij het beleggen.

Maar gevraagd naar de precieze gevolgen van inflatie bleek dat respondenten in de VK en Nederland deze te zwaar aanzetten, terwijl men in Oostenrijk de neiging heeft tot onderschatting. Fransen, Duitsers en Zwitsers bleken het meest realistische beeld van inflatie te hebben. Ook al interpreteren sommigen de risico's van inflatie verkeerd, toch heeft de meerderheid van de vijftigplussers het idee goed geïnformeerd te zijn over financiële zaken en gebruikt een grote variëteit aan informatiebronnen. Maar ook al is er een grote rijkdom aan informatie beschikbaar, het belangrijkste voor hen die sparen voor hun pensioen is de bruikbaarheid bij het beleggen.