De vergaderingen van de ECB en de Bank of England hebben vorige week alvast niet tot beleidsaanpassingen geleid, zo merkt NBIC Markets Roundup op.

De Bank of England hield haar aankoopprogramma voor obligaties overeind, ondanks aanwijzingen dat inflatoire druk in het VK niet zo gematigd is als elders op de wereld.

Gegeven het feit dat basiseffecten (base effects) in energieprijzen de jaar-op-jaar inflatie opwaarts zullen bewegen in de komende maanden, is het mogelijk dat inflatie in het VK zelfs 4% kan bereiken in de eerste helft van 2010.

Het buitengewoon ruime monetaire beleid van de Bank of England in een context van sterkere inflatiedruk heeft geleid tot een verzwakking van het Britse pond, welke vanmorgen naar 0,93 terugviel ten opzichte van de euro. En deze zwakte van de munt zal zich vertalen in... nog meer inflatie.

De focus van deze week ligt op een drietal macro-economische indicatoren, te weten:

- Detailhandelsverkopen en inflatie van september in de VS

- Industriële productie van augustus in de eurozone

De vergaderingen van de ECB en de Bank of England hebben vorige week alvast niet tot beleidsaanpassingen geleid, zo merkt NBIC Markets Roundup op. De Bank of England hield haar aankoopprogramma voor obligaties overeind, ondanks aanwijzingen dat inflatoire druk in het VK niet zo gematigd is als elders op de wereld. Gegeven het feit dat basiseffecten (base effects) in energieprijzen de jaar-op-jaar inflatie opwaarts zullen bewegen in de komende maanden, is het mogelijk dat inflatie in het VK zelfs 4% kan bereiken in de eerste helft van 2010. Het buitengewoon ruime monetaire beleid van de Bank of England in een context van sterkere inflatiedruk heeft geleid tot een verzwakking van het Britse pond, welke vanmorgen naar 0,93 terugviel ten opzichte van de euro. En deze zwakte van de munt zal zich vertalen in... nog meer inflatie. De focus van deze week ligt op een drietal macro-economische indicatoren, te weten: - Detailhandelsverkopen en inflatie van september in de VS - Industriële productie van augustus in de eurozone