Maar in de Verenigde Staten sluipt de inflatie toch ongemerkt maar zeker dichterbij. De consumentenprijzenindex doet voorlopig nog geen alarmbelletjes rinkelen, maar daar staat tegenover dat de prijzen voor een aantal producten in de afgelopen maanden fors zijn gestegen.

Op jaarbasis is de prijs voor kalkoen, een belangrijk onderdeel van het menu van een Amerikaans gezin met een derde gestegen. Ook de prijzen van veel andere voedingsproducten zoals bijvoorbeeld avocado's en ander fruit en groenten zijn veel sterker gestegen dan de CPI, om van de huishuur nog maar te zwijgen. Binnenkort zullen we weten of de inflatie zich al dan niet klaarmaakt voor een come-back.

Maar in de Verenigde Staten sluipt de inflatie toch ongemerkt maar zeker dichterbij. De consumentenprijzenindex doet voorlopig nog geen alarmbelletjes rinkelen, maar daar staat tegenover dat de prijzen voor een aantal producten in de afgelopen maanden fors zijn gestegen. Op jaarbasis is de prijs voor kalkoen, een belangrijk onderdeel van het menu van een Amerikaans gezin met een derde gestegen. Ook de prijzen van veel andere voedingsproducten zoals bijvoorbeeld avocado's en ander fruit en groenten zijn veel sterker gestegen dan de CPI, om van de huishuur nog maar te zwijgen. Binnenkort zullen we weten of de inflatie zich al dan niet klaarmaakt voor een come-back.