Voor de komende maanden lijken de obligaties in de opkomende landen beleggers de meest aantrekkelijke opties te bieden, stelt Fidelity Worldwide Investment. De risico's in deze landen zijn groter, maar yields van 6% tot 7% zullen voor veel beleggers moeilijk te negeren zijn.

Enkele hoofdpunten uit het rapport zijn:

• In het beleggingssegment vastrentende waarden zijn opkomende markten momenteel het meest aantrekkelijk wat betreft waarderingen. De risico's blijven aanwezig, zeker op het politieke vlak, maar beleggers zullen deze marken wellicht toch willen betreden door de hogere rendementen.

• De volatiliteit in de opkomende landen was dit jaar hoog, vooral door de minder goede economische cijfers uit China en de situatie in Oekraïne. Desondanks hebben obligaties het hier goed gedaan, zowel staatspapier als bedrijfsobligaties staan dit jaar rond 2% in de plus.

• In de ontwikkelde landen hebben Treasuries het met een plus van 1,4% goed gedaan, maar aangezien de tapering eind dit jaar zal aflopen verwachten we afvlakkende rendementen. In de eurozone liggen de beste mogelijkheden vooralsnog in de periferie, maar terwijl de economie groeit begint de hervormingsmoeheid toe te nemen.

• Beleggers kunnen in plaats van conventionele staatsobligaties beter kijken naar inflation linked securities. Deze behaalden een positief rendement in het eerste kwartaal. De gematigde inflatieverwachting voor de rest van het jaar maakt dat ze momenteel een aantrekkelijke optie zijn.

Voor de komende maanden lijken de obligaties in de opkomende landen beleggers de meest aantrekkelijke opties te bieden, stelt Fidelity Worldwide Investment. De risico's in deze landen zijn groter, maar yields van 6% tot 7% zullen voor veel beleggers moeilijk te negeren zijn. Enkele hoofdpunten uit het rapport zijn: • In het beleggingssegment vastrentende waarden zijn opkomende markten momenteel het meest aantrekkelijk wat betreft waarderingen. De risico's blijven aanwezig, zeker op het politieke vlak, maar beleggers zullen deze marken wellicht toch willen betreden door de hogere rendementen. • De volatiliteit in de opkomende landen was dit jaar hoog, vooral door de minder goede economische cijfers uit China en de situatie in Oekraïne. Desondanks hebben obligaties het hier goed gedaan, zowel staatspapier als bedrijfsobligaties staan dit jaar rond 2% in de plus. • In de ontwikkelde landen hebben Treasuries het met een plus van 1,4% goed gedaan, maar aangezien de tapering eind dit jaar zal aflopen verwachten we afvlakkende rendementen. In de eurozone liggen de beste mogelijkheden vooralsnog in de periferie, maar terwijl de economie groeit begint de hervormingsmoeheid toe te nemen. • Beleggers kunnen in plaats van conventionele staatsobligaties beter kijken naar inflation linked securities. Deze behaalden een positief rendement in het eerste kwartaal. De gematigde inflatieverwachting voor de rest van het jaar maakt dat ze momenteel een aantrekkelijke optie zijn.