Daarbij lijken de financiële markten zich niet veel aan trekken van de uitspraken van FED-topman Bernanke dat inflatie in de VS een voorbijgaande fenomeen zal zijn.

De rentekloof tussen Treasury Inflation Protected Securities en gewone staatsobligaties bereikte vorige week 2,66% en dat was het hoogste niveau sinds maart 2008.

Over de afgelopen vijf jaar bedroeg die rentekloof gemiddeld slechts 2,08%. Vrijdag worden in de VS de inflatiecijfers bekendgemaakt en algemeen wordt aangenomen dat de consumentenprijzen zullen gestegen zijn tot 2,60%.

Daarbij lijken de financiële markten zich niet veel aan trekken van de uitspraken van FED-topman Bernanke dat inflatie in de VS een voorbijgaande fenomeen zal zijn. De rentekloof tussen Treasury Inflation Protected Securities en gewone staatsobligaties bereikte vorige week 2,66% en dat was het hoogste niveau sinds maart 2008. Over de afgelopen vijf jaar bedroeg die rentekloof gemiddeld slechts 2,08%. Vrijdag worden in de VS de inflatiecijfers bekendgemaakt en algemeen wordt aangenomen dat de consumentenprijzen zullen gestegen zijn tot 2,60%.