Art Cashin, director floor operations bij UBS Financial Services, waarschuwt echter voor nog meer onheil op komst. Cashin ziet op de eerste plaats de markt voor inflatiegelinkte obligaties of TIPS corrigeren.

Momenteel gaat de grootste dreiging uit van deflatie en niet van inflatie. Wanneer de beleggers dat gaan beseffen, kan de verkoopdruk op de obligatiegelinkte obligaties toenemen.

Bovendien wijst Cashin op een verdere correctie op de beurzen, een correctie die wel eens zeer hevig zou kunnen worden. Er heeft zich namelijk een Hindenburg Omen voorgedaan, een situatie met veel nieuwe jaarpieken en -dieptepunten.

Die situatie wijst op grote verwarring bij de beleggers. De Hindenburg Omen kan - maar hoeft niet noodzakelijk - de voorbode van een forse correctie worden.

Art Cashin, director floor operations bij UBS Financial Services, waarschuwt echter voor nog meer onheil op komst. Cashin ziet op de eerste plaats de markt voor inflatiegelinkte obligaties of TIPS corrigeren. Momenteel gaat de grootste dreiging uit van deflatie en niet van inflatie. Wanneer de beleggers dat gaan beseffen, kan de verkoopdruk op de obligatiegelinkte obligaties toenemen. Bovendien wijst Cashin op een verdere correctie op de beurzen, een correctie die wel eens zeer hevig zou kunnen worden. Er heeft zich namelijk een Hindenburg Omen voorgedaan, een situatie met veel nieuwe jaarpieken en -dieptepunten. Die situatie wijst op grote verwarring bij de beleggers. De Hindenburg Omen kan - maar hoeft niet noodzakelijk - de voorbode van een forse correctie worden.