Dat is het geval in India, waar de inflatie voor groothandelsprijzen in december 8,4% op jaarbasis bedroeg, terwijl voedingsmiddelen over dezelfde periode met 16% stegen. Deze stijgingen zijn van tijdelijke aard.

Aan de andere kant kan men volgens Carmignac niet alle opkomende landen over dezelfde kam scheren wat structurele inflatie betreft.

India en Indonesië schieten ernstig tekort op het gebied van infrastructuur, zodat bij de minste groeiversnelling knelpunten ontstaan, die inflatiedruk veroorzaken.

Dat probleem doet zich niet voor in China, dat massaal heeft geïnvesteerd in productiecapaciteit en infrastructuur. Daarmee zijn de sceptici, die de Chinese groei bekritiseren en het voortdurend over overinvesteringen hebben, van repliek

gediend.

Dat is het geval in India, waar de inflatie voor groothandelsprijzen in december 8,4% op jaarbasis bedroeg, terwijl voedingsmiddelen over dezelfde periode met 16% stegen. Deze stijgingen zijn van tijdelijke aard. Aan de andere kant kan men volgens Carmignac niet alle opkomende landen over dezelfde kam scheren wat structurele inflatie betreft. India en Indonesië schieten ernstig tekort op het gebied van infrastructuur, zodat bij de minste groeiversnelling knelpunten ontstaan, die inflatiedruk veroorzaken. Dat probleem doet zich niet voor in China, dat massaal heeft geïnvesteerd in productiecapaciteit en infrastructuur. Daarmee zijn de sceptici, die de Chinese groei bekritiseren en het voortdurend over overinvesteringen hebben, van repliek gediend.