Geregeld duikt volgens Didier Saint-Georges van Carmignac bezorgdheid op over een afbouw van het buitengewoon soepele monetaire beleid, maar de simpele vaststelling dat de inflatiedreiging afneemt, heeft de markten snel gerustgesteld.

Deze neerwaartse inflatietrend herinnert evenwel aan de situatie in Japan na de crisis van het begin van de jaren 90. Vooral in Europa gaat de vertraging van de prijsstijgingen momenteel gepaard met een hardnekkige economische recessie, een omhoogschietende werkloosheid en onvermogen om de staatsschulden terug te dringen.

Geregeld duikt volgens Didier Saint-Georges van Carmignac bezorgdheid op over een afbouw van het buitengewoon soepele monetaire beleid, maar de simpele vaststelling dat de inflatiedreiging afneemt, heeft de markten snel gerustgesteld. Deze neerwaartse inflatietrend herinnert evenwel aan de situatie in Japan na de crisis van het begin van de jaren 90. Vooral in Europa gaat de vertraging van de prijsstijgingen momenteel gepaard met een hardnekkige economische recessie, een omhoogschietende werkloosheid en onvermogen om de staatsschulden terug te dringen.