Volgens sommige economen zijn de inflatiecijfers van A tot Z gelogen, met als uiteindelijke bedoeling om de rente zo lang mogelijk laag te kunnen houden. In de Verenigde Staten is de verdenking toegenomen dat zowel de consumenten- als de producentenprijzenindex kunstmatig laag wordt gehouden.

De kritiek op de officiële Amerikaanse inflatiecijfers neemt zienderogen toe, deze cijfers worden als een slechte grap ervaren. Maar ook de Amerikaanse BBP-cijfers stuiten op zware kritiek. Ook de groeicijfers zouden gemanipuleerd worden. Ze zouden niets meer zeggen over de situatie waarin de economie zich bevindt.

Volgens sommige economen zijn de inflatiecijfers van A tot Z gelogen, met als uiteindelijke bedoeling om de rente zo lang mogelijk laag te kunnen houden. In de Verenigde Staten is de verdenking toegenomen dat zowel de consumenten- als de producentenprijzenindex kunstmatig laag wordt gehouden. De kritiek op de officiële Amerikaanse inflatiecijfers neemt zienderogen toe, deze cijfers worden als een slechte grap ervaren. Maar ook de Amerikaanse BBP-cijfers stuiten op zware kritiek. Ook de groeicijfers zouden gemanipuleerd worden. Ze zouden niets meer zeggen over de situatie waarin de economie zich bevindt.