Dit ondanks het EU/IMF pakket en de beslissing van de ECB om staatsobligaties op de markten te kopen. De euro apprecieerde vorige week op maandagochtend onmiddellijk nadat het EUR 750 miljard reddingsplan door EU/IMF werd aangekondigd.

Dit was echter van korte duur. Nog dezelfde dag begon de euro te depreciëren, een beweging die is doorgegaan tot vanmorgen 1.2235 tegenover de dollar werd genoteerd.

Ondanks dat een depreciatie van de euro de concurrentiepositie van de gehele eurozone sterker zal maken (goed voor exporten), zou dit ook kunnen leiden tot wat meer inflatiedruk op midden- en lange termijn.

De focus deze week ligt op:

CPI inflatiecijfers, VS (morgen)

CPI inflatiecijfers, eurozone (vandaag)

PMI en Duitse Ifo ondernemersvertrouwensindices (vrijdag)

Inflatiecijfers, VK (vandaag)

Dit ondanks het EU/IMF pakket en de beslissing van de ECB om staatsobligaties op de markten te kopen. De euro apprecieerde vorige week op maandagochtend onmiddellijk nadat het EUR 750 miljard reddingsplan door EU/IMF werd aangekondigd. Dit was echter van korte duur. Nog dezelfde dag begon de euro te depreciëren, een beweging die is doorgegaan tot vanmorgen 1.2235 tegenover de dollar werd genoteerd. Ondanks dat een depreciatie van de euro de concurrentiepositie van de gehele eurozone sterker zal maken (goed voor exporten), zou dit ook kunnen leiden tot wat meer inflatiedruk op midden- en lange termijn. De focus deze week ligt op: CPI inflatiecijfers, VS (morgen) CPI inflatiecijfers, eurozone (vandaag) PMI en Duitse Ifo ondernemersvertrouwensindices (vrijdag) Inflatiecijfers, VK (vandaag)