Recente cijfers en bewegingen in de grondstoffen-prijzen (met name de beweging van de olieprijs van een duidelijk contango naar backwardation) ondersteunen de veronderstelling dat de inflatievrees inderdaad verder kan oplopen.

Daaruit blijkt dat het een goed idee is om in 2011 enige inflatiebescherming in te bouwen. Naar de overtuiging van AXA Investment Management vormen Amerikaanse 5-jaars geïndexeerde obligaties (waarin een break-even inflatie onder 3% is ingeprijsd) een mogelijke hedge tegen het gevaar van oplopende inflatie.

Vanzelfsprekend gaat deze beleggingscategorie ook gebukt onder een algemene stijging van de rente, zij het in mindere mate, en een voorkeur voor credits.

Recente cijfers en bewegingen in de grondstoffen-prijzen (met name de beweging van de olieprijs van een duidelijk contango naar backwardation) ondersteunen de veronderstelling dat de inflatievrees inderdaad verder kan oplopen. Daaruit blijkt dat het een goed idee is om in 2011 enige inflatiebescherming in te bouwen. Naar de overtuiging van AXA Investment Management vormen Amerikaanse 5-jaars geïndexeerde obligaties (waarin een break-even inflatie onder 3% is ingeprijsd) een mogelijke hedge tegen het gevaar van oplopende inflatie. Vanzelfsprekend gaat deze beleggingscategorie ook gebukt onder een algemene stijging van de rente, zij het in mindere mate, en een voorkeur voor credits.