Sommige analisten hadden gevreesd door een inflatie-explosie, maar die is er tot dusver niet gekomen. Volgens Richard Koo van Nomura Securities zou de inflatie in de Verenigde Staten 1600% moeten bedragen, tegenover 970% in het Verenigd Koninkrijk en 480% in Japan.

Toch is geen van deze drie landen sprake van een inflatoire opstoot. Dat heeft volgens Koo te maken met het feit dat er ondanks het enorme aanbod aan geld niet meer vraag is naar kredieten. Wanneer daar verandering in zou komen, kan het allemaal heel snel gaan. Waakzaamheid blijft daarom geboden.

Sommige analisten hadden gevreesd door een inflatie-explosie, maar die is er tot dusver niet gekomen. Volgens Richard Koo van Nomura Securities zou de inflatie in de Verenigde Staten 1600% moeten bedragen, tegenover 970% in het Verenigd Koninkrijk en 480% in Japan. Toch is geen van deze drie landen sprake van een inflatoire opstoot. Dat heeft volgens Koo te maken met het feit dat er ondanks het enorme aanbod aan geld niet meer vraag is naar kredieten. Wanneer daar verandering in zou komen, kan het allemaal heel snel gaan. Waakzaamheid blijft daarom geboden.