Het is volgens Dexia wel mogelijk dat de ondernemingen moeilijkheden ondervinden in hun bevoorrading van onderdelen uit Japan.

De consumptie vertoont tekenen van verslapping, terwijl de explosie van de olieprijs de koopkracht uitholt. De vooruitlopende indicator suggereert dat de activiteit de volgende maanden verder zal vertragen.

De vrij snelle opflakkering van de inflatie zadelt de centrale banken in die regio met problemen op. Hun prioriteit ligt niet meer bij het aanzwengelen van de economie, maar wel in de strijd tegen de inflatie.

Het is volgens Dexia wel mogelijk dat de ondernemingen moeilijkheden ondervinden in hun bevoorrading van onderdelen uit Japan. De consumptie vertoont tekenen van verslapping, terwijl de explosie van de olieprijs de koopkracht uitholt. De vooruitlopende indicator suggereert dat de activiteit de volgende maanden verder zal vertragen. De vrij snelle opflakkering van de inflatie zadelt de centrale banken in die regio met problemen op. Hun prioriteit ligt niet meer bij het aanzwengelen van de economie, maar wel in de strijd tegen de inflatie.