Inflatie kan de oplossing worden voor het wegwerken van de schulden, maar voorlopig bevinden we ons nog ver uit de buurt van een inflatiescenario. Het is integendeel het deflatiegevaar waar overal voor wordt gewaarschuwd. Alleszins Europa bengelt aan de rand van deflatie.

De centrale banken, met op kop de Japanse, zouden dus graag wat inflatie willen zien, maar helaas komt die inflatie niet op een simpele aanvraag. Zelfs de geldcreatie door de centrale banken is er tot dusver niet in geslaagd om de inflatie weer de vrije hand te geven.

Inflatie kan de oplossing worden voor het wegwerken van de schulden, maar voorlopig bevinden we ons nog ver uit de buurt van een inflatiescenario. Het is integendeel het deflatiegevaar waar overal voor wordt gewaarschuwd. Alleszins Europa bengelt aan de rand van deflatie. De centrale banken, met op kop de Japanse, zouden dus graag wat inflatie willen zien, maar helaas komt die inflatie niet op een simpele aanvraag. Zelfs de geldcreatie door de centrale banken is er tot dusver niet in geslaagd om de inflatie weer de vrije hand te geven.