In juni stegen de consumentenprijzen nog met 0,70%. De kerninflatie, dus zonder rekening te houden met de volatiele voedings- en grondstoffenprijzen, zou met 0,10% zijn gestegen.

Vorige maand steeg die kerninflatie met 0,20%. Uit een rapport van het Labor Department bleek gisteren dat de prijzen voor geïmporteerde goederen in juli zijn gedaald als gevolg van lager grondstoffenprijzen.

Eerder deze week zei de Amerikaanse centrale bank in haar toelichting op de rentebeslissing nog te verwachten dat de inflatie de eerste tijd geen problemen gaat opleveren.

In juni stegen de consumentenprijzen nog met 0,70%. De kerninflatie, dus zonder rekening te houden met de volatiele voedings- en grondstoffenprijzen, zou met 0,10% zijn gestegen. Vorige maand steeg die kerninflatie met 0,20%. Uit een rapport van het Labor Department bleek gisteren dat de prijzen voor geïmporteerde goederen in juli zijn gedaald als gevolg van lager grondstoffenprijzen. Eerder deze week zei de Amerikaanse centrale bank in haar toelichting op de rentebeslissing nog te verwachten dat de inflatie de eerste tijd geen problemen gaat opleveren.