In combinatie met slechte vastgoedmarktcijfers heeft dat de deflatie weer doen opflakkeren, zo merkt Koen Van de Maele van Dexia AM op.

De geplande stopzetting van de steun aan de vastgoedsector blijft immers niet zonder gevolgen: de verkoop van nieuwe of bestaande huizen overstijgt amper het dieptepunt van 2008.

De werkloosheid loopt weer op en de ISM-cijfers over de activiteit wijzen meer op een stagnatie (50) dan op een groei in de buurt van het potentieel (60).

De "output gap" dreigt dus groter te worden en de daling van de binnenlandse inflatie te versnellen, aldus Dexia AM.

In combinatie met slechte vastgoedmarktcijfers heeft dat de deflatie weer doen opflakkeren, zo merkt Koen Van de Maele van Dexia AM op. De geplande stopzetting van de steun aan de vastgoedsector blijft immers niet zonder gevolgen: de verkoop van nieuwe of bestaande huizen overstijgt amper het dieptepunt van 2008. De werkloosheid loopt weer op en de ISM-cijfers over de activiteit wijzen meer op een stagnatie (50) dan op een groei in de buurt van het potentieel (60). De "output gap" dreigt dus groter te worden en de daling van de binnenlandse inflatie te versnellen, aldus Dexia AM.